Χρησιμοποίησε σωστά το μαύρο χρώμα και δες τον χώρο σου να αλλάζει

Χρησιμοποίησε σωστά το μαύρο χρώμα και δες τον χώρο σου να αλλάζει

Η διακόσμηση τις περισσότερες φορές λειτουργεί όπως η γκαρνταρόμπα μας. Αυτή είναι μια φράση που θα ακούσεις συχνά από τους interior designers. Όσων αφορά το μαύρο χρώμα, από τη δεκαετία κιόλας του ’20, τότε που η Coco Chanel παρουσίασε το little black dress στη Vogue, το μαύρο έμελε να γίνει ένα χρώμα θεσμός. Γιατί όμως ενώ οι περισσότεροι το επιλέγουμε για τα ρούχα μας, το φοβόμαστε στη διακόσμηση του σπιτιού; Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις άποψη;

Το μαύρο σε όποιον χώρο κι αν ενταχθεί θα δώσει ένταση, δραματικότητα, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις μικρές pop πινελιές. Όμως το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι μπορεί να ενταχθεί στη διακόσμηση με πολλούς τρόπους. Είτε είναι μερικά ιδιαίτερα μοτίβα σε έναν τοίχο, την κορνίζα ενός μπαρόκ καθρέφτη ή μικρά διακοσμητικά πάνω στο coffee table, σίγουρα αναβαθμίζει τη συνολική διακόσμηση.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Σου αρέσει το μαύρο και θα το ήθελες σπίτι σου σε… γερές δόσεις; Παρακάτω μπορείς να δεις μερικούς safe τρόπους προσέγγισης.

Ο μικρός χώρος

luther_%ce%bc%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%bf1

Σίγουρα έχεις ακούσει για τον κανόνα ενός μικρού χώρου. Αν θέλεις να τον κάνεις να φαίνεται μεγαλύτερος επίλεξε ανοιχτά χρώματα. Κι αν σου έλεγα ότι οι μαύροι τοίχοι δίνουν την ψευδαίσθηση ότι δεν υπάρχουν όρια;

 Δραματική ένταση

luthers_%ce%bc%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%bf2

Έχεις ακούσει για την τσιμεντοκονία; Είναι ένα ξεχωριστό υλικό που κάνει τα πατώματα ενιαία δίνοντάς τους την εικόνα ότι περπατάς πάνω σε βελούδο. Επίλεξε τσιμεντοκονία σε μαύρο χρώμα και συνδύασέ την με λευκούς τοίχους. Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει.

 Πόρτα άνοιξε

luthers_%ce%bc%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%bf4

Αν έχεις τη δυνατότητα να βάψεις τις πόρτες του σπιτιού σου, τότε το μαύρο είναι μια ιδιαίτερη επιλογή. Το αποτέλεσμα αναδεικνύεται καλύτερα όταν οι τοίχοι είναι λευκοί ή ακόμα και ριγέ σε μαύρο και λευκό.

Φουλ στο χρώμα

luthers_%ce%bc%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%bf3

Αν θέλεις να βάψεις μερικούς τοίχους μαύρους πρόσθεσε λίγο μπλε στον κουβά με την μαύρη μπογιά. Έτσι θα αυξηθεί η ένταση του χρώματος και το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο δραματικό. Επίσης έχεις σκεφτεί τον μαυροπίνακα; Μια επιλογή με πολύ ενδιαφέρον αφού το μαύρο χρώμα «σπάει» με motto και ζωγραφιές από λευκή κιμωλία.

Από την Έρρικα Λευθέρη

(όπως δημοσιεύτηκε στο WWW.SAVOIRVILLE.GR)