Ξύλο, μέταλλο, τσιμέντο, σχοινί: 4 βασικά υλικά σε κάθε industrial χώρο

Ξύλο, μέταλλο, τσιμέντο, σχοινί: 4 βασικά υλικά σε κάθε industrial χώρο

Industrial. Ένας όρος που ακούς πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια και περιγράφει την αναδόμηση παλιών χώρων όπως αποθήκες, στάβλους και βιομηχανικά κτήρια. Εκείνο που έκανε παγκοσμίως γνωστή αυτή την διακοσμητική τάση είναι η επιλογή και η ανάδειξη ακατέργαστων υλικών όπως το ξύλο, το μέταλλο, το τσιμέντο και το σχοινί. Οι χώροι έγιναν ενιαίοι, οι κολώνες ενός σπιτιού είναι πλέον εμφανείς και οι τοίχοι δεν είναι βαμμένοι στην εντέλεια, αλλά το τσιμέντο ή το τούβλο κάνει αισθητή την παρουσία tου.

Αν αυτές οι περιγραφές είναι το στυλ σου, αλλά μένεις σε ένα διαμέρισμα που δεν έχει εμφανή τούβλα ούτε κολώνες, δεν χρειάζεται να απογοητεύεσαι. Μικρές προσθήκες και tips θα δώσουν την industrial αισθητική που θέλεις.

Ξύλο

Ένα υλικό που σίγουρα έχεις επιλέξει για τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Η μορφή όμως παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην industrial διακόσμηση. Επίλεξε μικροέπιπλα όπως ένα coffee table, μια βιβλιοθήκη ή ένα φωτιστικό από ακατέργαστο ξύλο με εμφανείς ρόζους και κοψίματα, κατά προτίμηση σε φυσική απόχρωση.

industrial1

Μέταλλο

Εδώ μπορείς να «παίξεις» και να δημιουργήσεις ανενόχλητος. Το μέταλλο υπάρχει σε πολλές μορφές, τύπους και διαστάσεις. Ένα μεγάλο επιδαπέδιο φωτιστικό ή μια συρόμενη πόρτα από τζάμι και μέταλλο, ακόμα και μια μεγάλη επιτοίχια επιγραφή θα αναβαθμίσουν τον χώρο σου. Θυμήσου ότι το μέταλλο στην industrial διακόσμηση είναι είτε ακατέργαστο, είτε σε μαύρο ματ χρώμα.

industrial 2

Τσιμέντο

Σίγουρα κάπου έχει πάρει το μάτι σου διακοσμητικά βάζα, φωτιστικά, βιβλιοστάτες ή σκαμπό από τσιμέντο. Ένα υλικό που έτσι κι αλλιώς είναι ακατέργαστο, άρα ταιριάζει ιδανικά σε έναν industrial χώρο. Αν μάλιστα πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να βρεις αμέτρητα DIY για να φτιάξεις τις δημιουργίες σου.

industrial 3

Σχοινί

Χρησιμοποιείται λιγότερο από τα υπόλοιπα 3 υλικά, είναι όμως κι αυτό σήμα κατατεθέν της industrial φιλοσοφίας. Το σχοινί και μάλιστα το ακατέργαστο, σε φυσικό χρώμα και με μεγάλη διάμετρο είναι ιδανικό αν θέλεις να στερεώσεις ξύλινα ράφια από το ταβάνι (σαν κούνια). Ακόμα μπορείς να φτιάξεις φωτιστικά (υπάρχει έτοιμο με καλώδιο στο εσωτερικό του) ή να το «μπλέξεις» σε μεταλλικές κατασκευές.

industrial 4

πηγές: www.decorfacil.com/modelos-de-lofts-decorados

Από την Έρρικα Λευθέρη

(όπως δημοσιεύτηκε στο WWW.SAVOIRVILLE.GR)