Μεταμόρφωσε τη σοφίτα σου στον ποιο ωραίο χώρο του σπιτιού

Μεταμόρφωσε τη σοφίτα σου στον ποιο ωραίο χώρο του σπιτιού

Και μόνο με τον όρο σοφίτα το μυαλό μας πάει σε ρομαντικές ταινίες ή παραμύθια του Andersen, όπου μοναδικά πράγματα διαδραματίζονταν σε αυτές. Αν ζεις σε μονοκατοικία ή στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας τότε η σοφίτα είναι πολύ πιθανόν να είναι μέρος του σπιτιού σου. Όμως συχνά δεν αποπνέει τον ρομαντισμό που θα ήθελες, αφού λειτουργεί περισσότερο σαν αποθήκη και λιγότερο σαν ένα λειτουργικό κομμάτι του σπιτιού. Κάνε τη διαφορά, πετώντας τη σαβούρα που με τον καιρό έχει μαζευτεί και ακολούθησε τα παρακάτω tips για τη δημιουργία του ιδανικού χώρου. Και μην ξεχνάς η σοφίτα είναι ένα δωμάτιο μπαλαντέρ που μπορεί να λειτουργήσει σαν καθιστικό, κρεβατοκάμαρα, γραφείο, ακόμα και walking closet! Η απόφαση είναι δική σου!

Καθιστικό

luthers_sofita1

Αν επιλέξεις να την διαμορφώσεις σε ένα cozy καθιστικό δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις καινούρια έπιπλα για τη διακοσμήσεις. Φτιάξε μια άνετη γωνιά από μεγάλες πολύχρωμες μαξιλάρες ή ένα παλιό στρώμα επενδυμένο με ένα girly ύφασμα. Επίσης θα χρειαστείς ένα μικρό τραπέζι και είσαι έτοιμη να υποδεχτείς τις φίλες σου για ατελείωτα girls nights.

Κρεβατοκάμαρα 

luthers_sofita2

Εδώ μπορείς να βάλεις τον ρομαντισμό και τη φαντασία σου σε δράση. Συνήθως το χαρακτηριστικό κάθε σοφίτας είναι το χαμηλό ύψος και οι κεκλιμένοι τοίχοι. Έτσι αν η δική σου σοφίτα δεν έχει το απαραίτητο ύψος για ένα κανονικό κρεβάτι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο ένα διπλό στρώμα. Για να γίνει ακόμα πιο χουχουλιάρικη επίλεξε fluffy μαξιλάρια, ζεστές κουβέρτες και διακόσμησε τον χώρο με πολλά φωτάκια (όπως τα χριστουγεννιάτικα) και κεριά.

Γραφείο 

luthers_sofita3

Μια πολύ καλή ιδέα ιδιαίτερα αν ο χώρος στο κεντρικό σπίτι είναι περιορισμένος. Η σοφίτα μπορεί να απομονωθεί και να προσφέρει σε εκείνον που δουλεύει από το σπίτι την απαραίτητη ησυχία. Εκμεταλλεύσου τον κεκλιμένο τοίχο της για να διαμορφώσεις το γραφείο ή τη βιβλιοθήκη. Τοποθέτησε το γραφείο κοντά στο παράθυρο για να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως.

Walk in closet

luthers_sofita4

Το όνειρο κάθε γυναίκας μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Δημιούργησε έναν χώρο μόνο για σένα, με πολλές κρεμάστρες, χώρους αποθήκευσης και φυσικά έναν μεγάλο ολόσωμο καθρέφτη. Επιπλέον αν υπάρχει ελεύθερος χώρος διαμόρφωσε μια γωνιά μακιγιάζ. Όλες μας κρύβουμε μέσα μας μια πριγκίπισσα!

Πηγές: 1: http://www.astucesdefilles.com/2016/03/25/7-facons-cosy-damenager-un-petit-appartement/ 2: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/87/e5/46/87e546b52e0351746d6efe5ee25f7113.jpg 3: http://www.bloglovin.com/blogs/my-ideal-home-1844326/back-to-work-via-interior-inspirations-2259787071 4: http://www.apartmenttherapy.com/an-attic-closet-for-the-clothi-157018 cover: https://www.bloglovin.com/blogs/daily-dream-decor-2331986/bedroom-decorating-trends-5302323753 

Από την Έρρικα Λευθέρη

(όπως δημοσιεύτηκε στο WWW.SAVOIRVILLE.GR)