Κρεβατοκάμαρα για “ακριβά” γούστα!

Κρεβατοκάμαρα για “ακριβά” γούστα!

Η κρεβατοκάμαρα ένα από τα βασικότερα δωμάτια του σπιτιού, συχνά είναι και το πιο… ταλαιπωρημένο. Ρούχα πεταμένα παντού, καλλυντικά, βούρτσες, βιβλία και η λίστα όλο και μεγαλώνει! Αν το όνειρό σου είναι να αποκτήσεις μια κρεβατοκάμαρα όπως εκείνες στα ακριβά ξενοδοχεία, δεν χρειάζεται να ξοδευτείς! Μικρά μυστικά θα σε βοηθήσουν να αναβαθμίσεις έξυπνα το χώρο σου.

Γέμισε το κρεβάτι μαξιλάρια. Υπάρχει κάτι το “αρχοντικό” στα πολλά μαξιλάρια. Αν ανατρέξουμε σε εικόνες από δωμάτια πεντάστερων ξενοδοχείων σίγουρα τα πολλά μαξιλάρια είναι εκείνα που κυριαρχούν πάνω στο κρεβάτι. Ναι το ξέρω ότι τα περισσότερα είναι… άχρηστα και καταλήγουν στο πάτωμα τη νύχτα, αλλά η εντύπωση που δίνουν σε ένα όμορφα στρωμένο κρεβάτι σίγουρα αξίζει τον κόπο!

Δώσε έμφαση στο φως. Ήρθε η ώρα να αποχωρηστούμε μια και καλή τις πλαφονιέρες, το φωτιστικό pass partout που βρίσκουμε εδώ και δεκαετίες σε μια κρεβατοκάμαρα. Μπορείς να το αντικαταστήσεις με ένα κρεμαστό φωτιστικό, όπως έναν luxurious πολυέλαιο. Μπορείς όμως να δώσεις μια ακόμα πιο ρομαντική νότα στο χώρο σου, επιλέγοντας ωραία επιτραπέζια φωτιστικά για τα κομοδίνα και καταργώντας τελείως το κεντρικό φως του δωματίου.

Νέα εικόνα στο κομοδίνο. Οι περισσότερες από εμάς έχουμε στο κομοδίνο ένα σωρό πράγματα, όπως body lotion, κοσμήματα, φορτιστές, βιβλία, γυαλιά, νερό κλπ. Όλα αυτά συνθέτουν ένα μάλλον ακατάστατο χώρο, που μόνο ηρεμία δεν προκαλεί. Κρύψε σε ένα συρτάρι κάθε περιττό στοιχείο, και άφησε στο κομοδίνο σου μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Αν παρόλα αυτά κάποια κοσμήματα θέλεις να τα έχεις εκεί, έναν μικρός και retro δίσκος θα κρατάει πάντα το κομοδίνο σου stylish και τακτοποιημένο.

Οργάνωσε την τουαλέτα σου. Όπως και στο κομοδίνο, έτσι και στην τουαλέτα συχνά επικρατεί ένα “δημιουργικό” χάος. Με αυτόν τον τρόπο όμως η κρεβατοκάμαρα κάθε άλλο παρά chic δείχνει. ήρθε λοιπόν η ώρα να εξοπλιστείς με μικρές μονάδες οργάνωσης καλλυντικών. Μικρά κουτιά από ξύλο,καθρέφτη ή μέταλλο με vintage στοιχεία, θα αναβαθμίσουν το χώρο σου.

Η fluffy κουβέρτα. Αυτή η συμβουλή ισχύει για τους χειμερινούς μήνες, καθώς τέτοια εποχή μόνο τις κουβέρτες δεν θέλεις να σκέφτεσαι! Μια χοντρή και χνουδωτή κουβέρτα που δείχνει, αλλά δεν είναι ακριβή είναι ιδανική για το κρεβάτι σου. όχι δεν θα στρώσεις το κρεβάτι με αυτή (δεν αποχωριζόμαστε ποτέ το πάπλωμά μας), αλλά θα τη διπλώσεις κατά μήκος και θα την βάλεις στο τελείωμα του κρεβατιού. Δεν χρειάζεται να είναι πολύχρωμη, επίλεξε κάποια σε ουδέτερο χρώμα, ίσως από ψεύτικη γούνα.