5 χρήσιμα μυστικά που θα σου πει ένας διακοσμητής

5 χρήσιμα μυστικά που θα σου πει ένας διακοσμητής

Είναι πραγματικά μοναδικό να έχεις δίπλα σου έναν διακοσμητή όταν θέλεις να δημιουργήσεις από το μηδέν έναν χώρο ή να τον ανακαινίσεις. Θα γλυτώσεις έτσι πολύ χρόνο, αλλά και χρήμα αποφεύγοντας τα λάθη. Όμως αν το καλοσκεφτείς εσύ έχεις τη δύναμη στα χέρια σου, αφού είσαι και ο μόνος άνθρωπος που ξέρεις πραγματικά τι σου αρέσει και τι χρειάζεσαι. Ακολούθησε τα παρακάτω tips που εμπιστεύονται πάντα οι interior designers για σίγουρη επιτυχία και δες τον χώρο σου να ξεχωρίζει.

Η αυθεντικότητα

Ένα ευτυχισμένο σπίτι είναι εκείνο μέσα στο οποίο αισθάνεσαι όμορφα. Ένα σπίτι λειτουργικό, που μαζεύονται οι φίλοι σου και το ζεις πραγματικά. Ένας διακοσμητής πρέπει να κερδίσει, μέσα από τη δουλειά του, αυτό το στοίχημα, να σε κάνει να θέλεις να περνάς ώρες μέσα σε αυτό με φίλους και οικογένεια. Έτσι κι εσύ σκέψου πως ορίζεις την άνεση, την ομορφιά και τη θαλπωρή και δημιούργησε αντίστοιχα.

Βγάλε το 100% από κάθε δωμάτιο

Ορισμένες φορές φεύγουμε από τον στόχο μας, που είναι η δημιουργία άνετων χώρων που σε «προσκαλούν» και επικεντρωνόμαστε στο να φτιάξουμε χώρους επίσημους σαν να έχουν βγει από περιοδικό. Φυσικά το αισθητικό κομμάτι λειτουργεί καταλυτικά, όμως η άνεση και ο τρόπος ζωής μας είναι εκείνος που θα μας καθοδηγήσει. Έτσι αν για παράδειγμα το επίσημο στυλ δεν σε χαρακτηρίζει καθόλου, αλλά το bohemian έχει δημιουργηθεί για σένα, επίλεξε τα όμορφα στοιχεία του στυλ σου και δημιούργησε με γνώμονα αυτό.

Επικεντρώσου στα απαραίτητα

Κάθε διακοσμητής θα σου πει ότι ναι μεν η εικόνα είναι πολύ σημαντική, αλλά η λειτουργικότητα είναι εκείνη που τελικά κερδίζει. Ένα καλό ανατομικό κρεβάτι για παράδειγμα είναι ένα κομμάτι κλειδί που αξίζει να επενδύσεις. Ο καλός και σωστός ύπνος έχει ανεκτίμητη αξία και αυξάνει την ποιότητα ζωής σου. Έτσι αν είχες υπολογίσει να πάρεις εκείνα τα ακριβά κομοδίνα, και να συμβιβαστείς με μιας χαμηλότερης ποιότητας στρώμα, καλύτερα να το ξανασκεφτείς.

Βρες το προσωπικό σου στυλ

Αποφάσισε πως θέλεις να νιώθεις το σπίτι σου, όχι απλά το πώς να φαίνεται. Αν επικεντρωθείς στις αισθήσεις και τα συναισθήματά σου, και στη συνέχεια δημιουργήσεις λέξεις, έχεις ουσιαστικά βρει και το στυλ σου. Αν θέλεις να νιώθεις ηρεμία και γαλήνη τότε πρέπει να ακολουθήσεις μια διαφορετική οδό από το αν θέλεις να νιώθεις ενεργητική και διασκεδαστική. Αυτό βέβαια δεν σου απαγορεύει να διακοσμήσεις και κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου διαφορετικά. Αυτή είναι και τη μαγεία της διακόσμησης.

Οι κανόνες της διακόσμησης

Αυτό είναι και το υπέροχο στη διακόσμηση, κανόνες δεν υπάρχουν! Ακολούθησε το ένστικτό σου, το στυλ σου και τα παραπάνω μυστικά και θα τα πας τέλεια!

 

Photo source: houseofhipsters.comblog.urbanoutfitters.com

Cover: homedeco.nl

(όπως δημοσιεύτηκε στο WWW.SAVOIRVILLE.GR)