Λέμε ΝΑΙ στα σκούρα χρώματα στο μπάνιο!

Λέμε ΝΑΙ στα σκούρα χρώματα στο μπάνιο!

Την δεκαετία του ΄70 και του ’80 η φιλοσοφία του κιτς κυριάρχησε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, και φυσικά το μπάνιο δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητο. Τα πλακάκια πήραν πολλές… ενδιαφέρουσες αποχρώσεις, από ροζ και καναρινί μέχρι του αιγαίου το μπλε και το παπαγαλί πράσινο. Χρώματα που θα στοιχειώνουν για πάντα τις παιδικές μας αναμνήσεις. Ευτυχώς όμως μετά από αυτή την έξτρα δόση χρώματος η μόδα άλλαξε και οι γήινες αποχρώσεις είχαν την τιμητική τους. Πλακάκια στο χρώμα τις άμμου, του λευκού του απαλού ροζ κυριάρχησαν για σχεδόν δυο δεκαετίες. Όμως τα smooth χρώματα συχνά είναι και αδιάφορα, χωρίς χαρακτήρα. Οι designers το αντιλήφθηκαν και αυτή την φορά θέλουν να εντάξουν στην διακόσμηση του μπάνιου χρώματα έντονα, αλλά σκούρα, ακόμα και μαύρο. Και το καλύτερο δεν χρειάζεται να διαθέτεις ένα τεράστιο μπάνιο, αφού το σκούρο χρώμα είναι άποψη έτσι κι αλλιώς!

Θέσεις & αντιθέσεις 

Ακόμα κι αν είσαι τόσο “θαρραλέα” που στοχεύεις κατευθείαν στο μαύρο χρώμα για τα πλακάκια του τοίχου, μπορεί το αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα φωτεινό αν επιλέξεις να τα συνδυάσεις με φωτεινά πλακάκια για το πάτωμα. Επίλεξε κάποια με ένα ιδιαίτερο μοτίβο που περιλαμβάνουν στο σχέδιό τους το μαύρο.

Vintage αέρας 

Δώσε κύρος στο μπάνιο σου επιλέγοντας να το βάψεις και όχι να βάλεις πλακάκια σε όλο τον τοίχο. Για να είναι χρηστικό επένδυσε τον τοίχο με πλακάκια μέχρι το ύψος του νιπτήρα και το επάνω μέρος βάψε το σε μια πολύ σκούρα απόχρωση. Το γκρι-μπλε μοιάζει ίσως η ιδανική απόχρωση.

Just like box  

Αν η ιδέα ενός τόσο σκούρου χρώματος σε τρομοκρατεί, αλλά πολύ θα ήθελες να κάνεις μια αλλαγή, σου έχω τη λύση! Επίλεξε ανοιχτόχρωμα πλακάκια ή κράτα αυτά που ήδη έχεις και βάψε σε πολύ σκούρους τόνους ή μαύρο τον τοίχο πάνω από αυτά και το ταβάνι. Το εφέ θα είναι σαν να μπαίνεις σε ένα design “κουτί”.

Όσο πιο σκούρο τόσο πιο ατμοσφαιρικό 

Αν ανήκεις σε εκείνους που θέλεις να τολμήσεις και να σκεφτείς έξω από τα συνηθισμένα τότε be my guest! Σκούρα και ιδιαίτερα όπως το καφέ που μοιάζει με σκουριά ή το μαύρο που παραπέμπει σε τσιμεντοκονία και δημιούργησε. Και μην ξεχνάς, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις διακρίσεις και να βάψεις μόνο έναν τοίχο ή να κρατήσεις ανοιχτόχρωμο το ταβάνι… ή όλα ή τίποτα!

φωτός: www.thresholdinteriorsnyc.com |  s-media-cache-ak0.pinimg.com | sannafischer.metromode.se| www.contemporist.com

(Όπως δημοσιεύτηκε στο www.savoirville.gr)