Κανε το σαλόνι σου να δείχνει μεγαλύτερο

Κανε το σαλόνι σου να δείχνει μεγαλύτερο

Αν στο σπίτι που μένεις δεν χωράει ένας τεράστιος γωνιακός καναπές ή μια floor to ceiling βιβλιοθήκη, να σε ενημερώσω ότι δεν είναι ο μόνος. Για εμάς που μένουμε σε ένα νορμάλ διαμέρισμα του κέντρου το θέμα του χώρου συχνά μας προβληματίζει, αφού τις περισσότερες φορές είναι πολυτέλεια.

Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα στον συμβιβασμό και στην ανάδειξη των καλών στοιχείων του χώρου που έχουμε. Το κλειδί σε κάθε περίπτωση είναι να νιώθουμε ευτυχισμένοι μέσα στο σπίτι μας, έχοντας κάνει όλους του δυνατούς συνδυασμούς και έχοντας χρησιμοποιήσει όλα τα μυστικά που μας δίνει κάθε χώρος.

Ένωσε 2 δωμάτια

Αν το σαλόνι σου περιορίζεται σε ένα μικρό δωμάτιο, αλλά κάπου μέσα στον χώρο υπάρχει εκείνη η ρετρό γυάλινη συρόμενη πόρτα, τότε αμέσως έχεις 2 δωμάτια σε ένα. Άφησέ την ανοιχτή και έτσι το σαλόνι σου αμέσως θα δείξει μεγαλύτερο. Αν μάλιστα το διπλανό δωμάτιο φιλοξενεί την τραπεζαρία, το home office, ακόμα και το χολ το αποτέλεσμα θα είναι ένας όμορφος ενιαίος χώρος. Μην σε προβληματίζει αν η διακόσμηση τους ενός δωματίου δεν έχει κοινά στοιχεία με το άλλο, σκοπός είναι να μεγαλώσει οπτικά το σαλόνι.

Εντοιχισμένα στοιχεία 

Μια ανεκμετάλλευτη εσοχή στο σαλόνι ή ο χώρος κάτω από τα παράθυρα είναι δύο πολύ καλά παραδείγματα για να δημιουργήσεις έξτρα αποθηκευτικό χώρο. Στην εσοχή μπορείς να τοποθετήσεις ράφια σε διάφορα ύψη και εκεί να φιλοξενήσεις τα βιβλία σου ή να φτιάξεις μια κάβα. Στον χώρο κάτω από τα παράθυρα ένας χτιστός μικρός καναπές προσφέρει έξτρα θέσεις για τους καλεσμένους σου και επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στο εσωτερικό του.

Δημιουργίες φωτός 

Αν ο χώρος του σαλονιού φιλοξενεί και την τραπεζαρία ή είναι ενιαίος με την κουζίνα, τότε χώρισε νοητά κάθε κομμάτι του με φως. Για παράδειγμα χρησιμοποίησε ένα – δυο λαμπατέρ για να φωτίσεις το σαλόνι, ένα άλλο φωτιστικό οροφής που θα είναι μόνο για την τραπεζαρία και φυσικά η κουζίνα θα έχει και εκείνη το δικό της φως. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς την αίσθηση ενός μεγαλύτερου δωματίου. Φυσικά κατά τις πρωινές ώρες δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για έναν χώρο από το φυσικό φως που μπαίνει από το παράθυρο.

Χρωματικό εφέ 

Το σαλόνι είναι ένα δωμάτιο που μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη και να παίξεις εκτός από τα έπιπλα, με τα χρώματα και τα σχέδια. Για παράδειγμα δημιούργησε έναν τοίχο με οριζόντιες ρίγες αν θέλεις να κάνει τον χώρο πιο μακρύ και κάθετες αν θέλεις να του δώσεις ύψος. Επίσης ο κλασικός κανόνας που θέλει ανοιχτές αποχρώσεις σε ένα μικρό δωμάτιο ενισχύεται με την χρωματική παλέτα να περιλαμβάνει αποχρώσεις του γκρι, του λαδί και του πετρόλ.

Φωτός

1: http://politicsofmonogramming.tumblr.com/post/48783967045

2: http://ripandtan.jennikayne.com/three-classic-outfits-styled-by-katherine-power/

3: http://www.tidbitsandtwine.com/how-to-achieve-a-timeless-decorating-style/

4: http://www.bhg.com/decorating/storage/organization-basics/family-organization-tips/?ordersrc=rdbhg1105791#page=1

(όπως δημοσιεύτηκε στο WWW.SAVOIRVILLE.GR)