Κανε το βρεφικό δωμάτιο να… μεγαλώνει μαζί με το παιδί σου

Κανε το βρεφικό δωμάτιο να… μεγαλώνει μαζί με το παιδί σου

Το βρεφικό δωμάτιο είναι ίσως ο μοναδικό χώρος μέσα σε ένα σπίτι όπου μπορείς να αφήσεις ελεύθερη τη φαντασία σου, να βγάλεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου και να δημιουργήσεις έναν χώρο γεμάτο αστερόσκονη και όνειρα. Ένας διακοσμητής λατρεύει να σχεδιάζει παιδικά δωμάτια, όμως κάπου ανάμεσα στη φαντασία και τα όνειρα πρέπει να σκεφτούμε και πρακτικά ζητήματα. Τα παιδιά μεγαλώνουν με αστραπιαία ταχύτητα και μαζί με αυτά πρέπει να προσαρμοστεί και το δωμάτιο. Τι γίνεται όμως όταν το θέμα του δωματίου είναι ένα χαριτωμένο αρκουδάκι ή ο ήρωας ενός παραμυθιού που ύστερα από μερικά χρόνια δείχνει ανεπίκαιρο και το παιδί ήδη το έχει βαρεθεί; Ψυχραιμία όπως λέει και ο σοφός λαός «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ένα δωμάτιο μοναδικό που.. μεγαλώνει κι εκείνο μαζί με το παιδί σου!

Ουδέτερη χρωματική παλέτα

Συνήθως όταν σκέφτεσαι το βρεφικό δωμάτιο το μυαλό σου πάει σε παστέλ αποχρώσεις. Η νέα τάση όμως θέλει να επιλέγεις ουδέτερα χρώματα όπως είναι οι αποχρώσεις του γκρι, το κίτρινο, το λευκό, το μπεζ ή το πετρόλ. Χρώματα που επιλέγονται ανεξάρτητα από το φύλο του παιδιού και που ταιριάζουν σε κάθε ηλικία. Επίλεξέ τα και φτιάξε μοναδικές συνθέσεις και τοιχογραφίες από ουδέτερα θέματα.

«Έξυπνα» έπιπλα

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια οι επιπλοποιοί παιδικών και βρεφικών επίπλων έχουν πιάσει το σφυγμό της εποχής και σχεδιάζουν έπιπλα πολυμορφικά. Μια έξυπνη αγορά είναι η βρεφική κούνια που αλλάζει μορφή σε κάθε ηλικία του παιδιού και μετατρέπεται σε κανονικό κρεβάτι. Έτσι το παιδί μπορεί να το χρησιμοποιήσει άνετα μέχρι τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Ουδέτερα & κλασικά μοτίβα

Όταν επιλέγεις το στυλ του βρεφικού δωματίου σκέψου μοτίβα κλασικά που θα έχουν διάρκεια στον χρόνο. Αυτά είναι οι ρίγες, τα πουά, τα ουδέτερα φλοράλ, τα γεωμετρικά σχήματα.

Wall art

Δώσε προσοχή στην επιλογή μερικών κάδρων για το βρεφικό δωμάτιο. Μπορείς οι επιλογές που θα κάνεις να είναι το κεντρικό θέμα του δωματίου. Επίσης το μέγεθος μετράει… ένα μεγάλο κάδρο μπορεί να αποτελέσει το κομμάτι κλειδί όλου του χώρου, γι’ αυτό επίλεξε και σε αυτήν την περίπτωση ένα ουδέτερο, αλλά εντυπωσιακό θέμα.

Μικρά & μοναδικά

Αν οι ουδέτεροι χώροι σου φαίνονται βαρετοί, σκέψου έξυπνα. Αντί να βάψεις του τοίχους με έντονα χρώματα, επένδυσε σε πολύχρωμα διακοσμητικά με παιδικά θέματα, λούτρινα αρκουδάκια και ό,τι άλλο χαριτωμένο μπορείς να σκεφτείς. Έτσι όταν θα έρθει η ώρα να αλλάξεις το δωμάτιο, οι αλλαγές θα περιοριστούν στα διακοσμητικά. Σίγουρα η τσέπη σου θα το εκτιμήσει!

Φωτός

Cover: http://stylecurator.com.au/10-ways-to-create-a-stylish-and-functional-nursery/

1: http://projectnursery.com/projects/reyns-rocky-mountain-retreat-nursery/

2: http://www.marysmaking.com/nursery.html

3http://projectnursery.com/2016/01/12-nursery-trends-for-2016/#_a5y_p=4857337

4: http://decoratingfiles.com/2013/09/gender-neutral-nursery-decorating-ideas/

5: http://www.insideout.com.au/renovations/house/home-tour-family-friendly-californian-bugalow?ret=/renovations/house/step-inside-this-dream-family-home

 (όπως δημοσιεύτηκε στο WWW.SAVOIRVILLE.GR)